Lydskattejagt på Samsø

Tag rundt på Samsø og find de otte poster i Knud Viktor-lydskattejagten! Hver post består af et lille skilt med en QR-kode. Scan koden med din telefons kamera og hør en række mini-podcasts om Knud Viktors vilde lydoptagelser og Samsøs særlige dyr.

Du finder posterne her:

Anton Rosen Huset
Besser Udsigtstårn
Samsø Museums have
Yduns Have
Agerupgård
Samsø Naturskole
Fredensdal
Tranemosen

Lydskattejagten er for alle, som kan lide at lytte og gerne vil høre mere om naturens lyde og Samsøs dyreliv. Lydskattejagten kan tages i dit helt eget tempo og i lige den rækkefølge, du har lyst til. Med lydskattejagten kommer du rundt til otte forskellige steder på Samsø, som hver har forskellig natur og forskellige lyde.

Podcasten er udviklet af Louise Trier og Samsø Kommunes Billedkunstråd i samarbejde med Samsø Naturskole.
Lydskattejagten er støttet af Friluftsrådet.

Andre Knud Viktor-aktiviteter for børn

Indvielse af lydinstallationer – Cykeltur for hele familien
11. juni kl. 14.00

Kom med på cykeltur og vær med til at indvie tre af Knud Viktors lydinstallationer rundt om på Samsø. Vi mødes ved Besser Udsigtstårn og lytter til Les Éphémères / Végétal. Herfra cykler vi til Yduns Have, hvor vi prøver at ringe til jorden i telefonboks-værket Allo La Terre. Vi slutter på Agerupgård hvor vi kan opleve installationen Le Jardin Planétaire og slukke tørsten.
Mødested: Besser Udsigtstårn, Kærvej 26A

Lydworkshop for børnefamilier på Fredensdal
Onsdag kl. 10 i uge 26-32

I skolernes sommerferie tilbyder husmandsstedet Fredensdal lydworkshops for børnefamilier hver onsdag. Her kan du zoome helt ind på naturens mikroskopiske lyddetaljer og selv prøve at optage stedets lyde. Se mere på www.samsoemuseum.dk

LYDMALERI – Workshop for børn og unge på Agerupgård
3. juli, 11. juli og 8. august
Kom helt tæt på Knud Viktors arbejdsmetode og natursyn, når SOL Kunstklub inviterer børn og unge til workshop, hvor man kan prøve at optage naturlyde i det fri, som efterfølgende redigeres og arrangeres til ‘lydmalerier’ og lydinstallationer. Se mere på www.agerupgaard.dk/sol-kunstklub

Lyt til Samsøs natur med Samsø Naturskole
Hele sommeren

Samsø Naturskole tilbyder sommeren igennem en lang række offentlige arrangementer, hvoraf flere involverer lyden af Samsøs natur. Følg med på Samsø Naturskoles facebook-side.